O jakości dobre kawy nie decyduje aż tak bardzo cena (chociaż dobra kawa musi trochę kosztować)

Każdy miłośnik kawy codziennie generuje sporą ilość fusów, niezależnie od sposobu parzenia swojego ulubionego, aromatycznego napoju. Pewnie bierze te kilka gram kawy więcej do kolejnych “ziarenek”. Kawy mieszane zawierają głownie ziarna Arabiki i Robusty. Jeżeli idzie o kobiece podniebienia, to w sporej części preferują one kawy o łagodnym smaku, czyli nie mocno palone i z gatunku prawdziwa Arabica. O jakości dobre kawy nie decyduje aż tak bardzo cena (chociaż dobra kawa musi trochę kosztować). Pragniemy zarażać Klientów naszą pasją i miłością do kawy tak, aby mogli stać się świadomymi konsumentami tego niezwykłego towaru. Postanowiłem spróbować kawy ziarnistej, mielonej przed przyrządzeniem naparu. Chcesz pić tylko dobre kawy? Jeżeli w zbiorniku z wodą powstałoby podciśnienie, wówczas zamiast przedostawania się kawy ku górze aparat zasysałby powietrze do środka. Dzięki temu upowszechnił się też najbardziej u nas popularny sposób parzenia kawy „po turecku”. Powinno się unikać picia kawy palonej przemysłowo, (takiej z półek supermarketów) bo tam zabieg ten, choć trwa krótko, często osiąga temperaturę kilkuset stopni. Ponad 70% kawy czujemy poprzez zmysł węchu. Staramy się, aby wszystkie oferowane przez nas kawy pochodziły z najlepszych plantacji, aby były aromatyczne, a ich smak powalał smakoszy głębią. Czy jest ona odpowiednia czy może jest jakaś lepsza w rozsądnej cenie (zaznaczam, że klienci nie przychodzą na kawę tylko na zabiegi a kawa to dodatek więc kawy za kilkaset złotych odpadają). W naszym sklepie znajdziesz kawy do espresso, kawy do latte, jednorodne i mieszanki z najlepszych regionów świata. Od tamtej pory rodzajów i metod parzenia kawy powstało mnóstwo. W świecie dobrej kawy – jak z kawiarni. Systematycznie informujemy Cię o nowinkach dotyczących kawy oraz przedstawiamy ciekawe przepisy na kawę, którą możesz przygotować w domu. Najlepsze na świecie są kawy włoskie! Dobrej kawy – do podania przy domowym stole. Dlatego statystyki mówią, że w Sandynawii pije się o 5 do 7, a nawet 12 razy wiecej kawy niż. Oczywiście można przedozować do 9/20 g kawy i minimalnie przedłużyć zaparzanie, ale w przypadku jeszcze zbyt małej ilości zaparzanego naparu, a nie - będzie 80 ml! Najbardziej boli to, że właściciele takich punktów gastronomicznych absolutnie nie przywiązują wagi do jakości kawy jaką podają swoim gościom. Nasze kawy ziarniste nie są sztucznie aromatyzowane, a ich posmak jest naturalny. Włoska kawa to jedna z głównych kategorii w naszym sklepie, a do zaoferowania mamy wyśmienite włoskie kawy ziarniste oraz włoskie kawy mielone.